EXTRA VIRGIN OLIJFOLIE OLEOALMANZORA

EXTRA VIRGIN OLIJFOLIE OLEOALMANZORA

Wat is extra vierge olijfolie Extra vierge olijfolie is binnen olijfolie van eerste persing de hoogste kwaliteitscategorie van olijfolie. Om als extra vergine olijfolie te worden beschouwd, moet deze aan twee voorwaarden voldoen : Een van chemische aard, samengevat in het percentage zuurgraad, peroxiden en andere factoren; en een andere van organoleptische aard, dat wil zeggen smaak en aroma, die wordt geverifieerd door te proeven.Veel mensen zijn verrast dat een proeverij nodig is om extra vergine olijfolie te classificeren. In feite is het een vereiste om alle olijfolie van eerste persing te kunnen classificeren omdat, aangezien het vruchtensappen zijn, veel van de kwaliteit in de aroma’s en smaken ligt.

www.OLEOALMANZORA.COM

¿Qué es el aceite de oliva virgen extra?

El aceite de oliva virgen extra es, dentro de los aceites de oliva vírgenes, la categoría de aceite de oliva de mayor calidad.Para que un aceite de oliva virgen se considere extra debe cumplir dos condiciones: Una de carácter químico, resumido en el porcentaje de acidez,peróxidos y otros factores; y otro de carácter organoléptico, es decir, de sabor y aroma, que se comprueba mediante cata.

A muchas personas les sorprende que para clasificar el aceite de oliva virgen extra sea necesaria una cata. De hecho es un requisito para poder clasificar todos los aceites de oliva vírgenes porque, al ser zumos de fruta, gran parte de su calidad reside en sus aromas y sabores.

Geef een reactie